14/4/16

Εικαστικό Project στο πλαίσιο της 19ης AXDW (Athens Xclusive Designers Week)Στο πλαίσιο της 19ης AXDW (
Athens Xclusive Designers Week) 

η Τέχνη έδωσε κομψό ραντεβού με τη Μόδα σε ένα εικαστικό project που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην Διεθνή Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, που διοργανώθηκε από τις 8 έως τις 11 Απριλίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού... όπου κι επιμελήθηκα.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τους γλύπτες Ιάκωβο Φιλίππου και Αντώνη Χανιώτη παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύνθεση, που εντυπωσίασε τους επισκέπτες της διοργάνωσης και δημιούργησε μία πρωτότυπη έκπληξη που αποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό το κομψό κοινό των επιδείξεων.

Μία εξαιρετική καρέκλα δημιουργημένη από Πεντελικό μάρμαρο, που παρουσίασε το καλλιτεχνικό δίδυμο των γλυπτών, παρουσιάστηκε δίπλα σε μία vintage δημιουργία μόδας από τη συλλογή ενδυμάτων που έχω στην κατοχή μου. 

Η όλη εικαστική σύνθεση με αφαιρετική αισθητική ταίριαξε απόλυτα με την αρχιτεκτονική του κτηρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής όπου διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας καθώς και ο υπέροχος χρωματικός συνδυασμός έγινε πόλος έλξης των κομψών καλεσμένων της διοργάνωσης, των φίλων της μόδας και της αισθητικής, καθώς δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν δίπλα στη σύνθεση. 

art installation

19th AXDW

Art Project: "Η Τέχνη Συναντάει την Μόδα στην 19th AXDW"
ιδέα / concept: Μιχαήλ Ρωμανός (εικαστικός - Μουσειολόγος)

γλυπτό: Ιάκωβος Φιλίππου - Αντώνης Χανιώτης

vintage dress: Συλλογή Ενδυμάτων Μιχαήλ Ρωμανού (Μουσείο Τεχνών ROMANOS) 
επιμέλεια εικαστικής εγκατάστασης: Μιχαήλ Ρωμανός.

με την Μάγκυ Χαραλαμπίδου
fashion bloggers δίπλα στην εικαστική εγκατάσταση