Αυτός είμαι με λίγα λόγια


ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ
Εικαστικός / Επιμελητής εκθέσεων / Moυσειολόγος


Λίγα λόγια για μένα


Γεννήθηκα στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς. Ζω στην Αθήνα.
Έχω σπουδάσει Ζωγραφική, Ενδυματολογία, Ελεύθερο σχέδιο & Σχέδιο ετοίμου Ενδύματος, σε εργαστήρια Καλών Τεχνών ενώ δάσκαλοι μου υπήρξαν οι καταξιωμένοι ζωγράφοι Μιχάλης Βελουδάκης και Θόδωρος Πάντος. Παράλληλα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσειολογίας.


Έχω υπάρξει διευθυντής των σχολών σχεδίου μόδας ROMANOS (1990-2000), με πλήθος διακρίσεις και βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικότερες στιγμές, την εκπροσώπηση της Ελλάδας το 1996 στο Παρίσι και το 1998 στο Άμστερνταμ, σε διεθνείς εκθέσεις σχεδίου μόδας.

Έχω επιμεληθεί την ομαδική έκθεση "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό - Νέοι δημιουργοί" που πραγματοποιήθηκε το 2008 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου στο Σύνταγμα και την έκθεση "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα" το 2009 και στο Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας, το 2010.

Με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επιμελήθηκα την εικαστική έκθεση "Olympic Flame - Με Έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας" υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, τον Απρίλιο του 2012.

Εμπνεύστηκα και επιμελήθηκα την ετήσια σπονδυλωτή έκθεση "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" που συνδιοργανώθηκε με τους Δήμους των Αθηνών, από το 2010, σε επιλεγμένες gallery και Moυσεία, στην Αθήνα ενώ το 2012 η έκθεση διοργανώθηκε και στη Μύκονο, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Εκθέτω έργα μου σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και λαμβάνω μέρος σε πολλά φεστιβάλ τέχνης που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργο μου συμμετείχε στην έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που διοργανώθηκε στο Μουσείο του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο Καλλιμάρμαρο, το καλοκαίρι του 2012, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Έργα μου υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές όπως στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι, στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναϊς, στην δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς & Ιθάκης, στη Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά στην Μύκονο καθώς και σε πολλές mail art συλλογές ανά τον κόσμο.

Είμαι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Διεθνούς Εκθέσεως Μail Art Aθηνών / Θεσσαλονίκης.

Έχω βραβευτεί για το έργο μου από σημαντικούς οργανισμούς όπως από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και τη HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.


ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2016 - Πινακοθήκη Πειραιά / Ιούνιος "Ιππείς" 

2016 - ΜΕΤΡΟ Συντάγματος /  Μάιος "Ιππείς"

2014 - Πινακοθήκη Πειραιά / Ιούνιος "Ιππείς - Δυτική Ζωφόρος Παρθενώνα"

2014 - Μύκονος / 14/8-15/9 art project "Paraportiani" - ζωγραφική

2007 - Πολυχώρος πολιτισμού Δίπυλον - Αθήνα  / Ιούνιος "Είδωλα"

2007 - Gallery Andromeda - Μύκονος / Ιούλιος "Είδωλα"

2006 - Πολυχώρος πολιτισμού Αθηναϊς - Αθήνα / Δεκέμβριος "Είδωλα"


2005 - Πινακοθήκη Μυκόνου / Σεπτέμβριος "Pret ART Porter" - ζωγραφική


2004 - Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος - Κολωνάκι / "Αθλητές & Στεφάνια Ολυμπιονικών"

2004 - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμαρουσίου / "Αθλητές & Στεφάνια Ολυμπιονικών"
2004 - Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου - Κεφαλονιά / "Αθλητές & Στεφάνια Ολυμπιονικών"

2003 - Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" - Ύδρα / Σεπτέμβριος / "Μυθολογία"

2003 - Δημαρχιακό Μέγαρο Ληξουρίου - Κεφαλονιά / Ιούνιος /  "Μυθολογία"
2003 - Δημαρχιακό Μέγαρο Καισαριανής / Οκτώβριος /  "Μυθολογία"