27/12/18

Μιχαήλ Ρωμανός: "Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα"


 

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι δίκαιο αίτημα όλων των Ελλήνων. Είναι ένα αίτημα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που οραματίζονται την επανένωση ενός ακρωτηριασμένου μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα για την αποκατάσταση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα αίτημα που υπερβαίνει τα εθνικά μας σύνορα και έχει παγκόσμια διάσταση. Η μοναδικότητα του Παρθενώνα, ως παγκόσμιου μνημείου, είναι ο καθοριστικός παράγοντας που καθιστά το αίτημα αυτό οικουμενικό.

"Τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται ακόμη στο Λονδίνο. Μέσα από τα έργα μου προσπαθώ να περάσω το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων Γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζομαι με την τέχνη μου, να ευαισθητοποιήσω όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού". 

Μιχαήλ Ρωμανός.




Συνέντευξη στο MCNews.gr 28/10/2016 

Μιχαήλ Ρωμανός: "Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τη Βρετανία ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στον Παρθενώνα" 

Ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός μας αποκαλύπτει τα νέα του σχέδια και μας πληροφορεί για τις νέες πολύ σημαντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες του που έχουν αγκαλιαστεί από πολύ σπουδαίους Οργανισμούς Διεθνούς βεληνεκούς...
Βρεθήκαμε με τον Μιχαήλ Ρωμανό, σε ένα από τα ωραιότερα Μουσεία των Αθηνών, στο Μουσείο Ακρόπολης και συζητήσαμε για τα μελλοντικά του σχέδια. Ο Μιχαήλ Ρωμανός φιλικός και προσιτός άνθρωπος δεν μας κρύβει την αγάπη του για τον Παρθενώνα, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο με τα αριστουργήματα του.

- Κύριε Ρωμανέ μέσα από τα έργα σας θίγετε το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καθώς και η έκθεση σας είναι αφιερωμένη στο σκοπό αυτό. Πως προέκυψε αυτή η θεματική; Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτό το ζήτημα; Ποια είναι η αποδοχή του κοινού;

κάντε κλικ ΕΔΩ


"Ο Παρθενώνας που αγάπησα" έργο ζωγραφικής από την ενότητα "Όψεις του Παρθενώνα" 2016


Tο έργο μου "Ολυμπιακός Στόχος" σε γραμματόσημο από τα ΕΛΤΑ

Το προσωπικό μου γραμματόσημο υπέρ της Επιστροφής των Γλυπτών 





Το blog του Μιχαήλ Ρωμανού για την Επιστροφή των Γλυπτών: