8/8/17

Στην έκθεση "Μικρές Οδύσσειες" στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων

Στην αίθουσα του Περιστυλίου της Ολομέλειας της Βουλής

Στην αίθουσα του Περιστυλίου της Βουλής
Μυκηναϊκά περίτεχνα αγγεία



Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη Βουλή για να δω και να απολαύσω τη συναρπαστική έκθεση "Μικρές Οδύσσειες" που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Αίθουσα του Περιστυλίου της Ολομέλειας, μια εντυπωσιακή έκθεση που συνδύασε αρχαιολογικά ευρήματα με έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως του Κώστα Τσόκλη, του Πάρι Πρέκα, του Γεράσιμου Στέρη και άλλων σημαντικών.

Θαυμάζοντας τα αγγεία της προθήκης
Δίπλα στα εκθέματα


Οι αρχαιότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε έναν διάλογο με τα νεότερα ιστορικά τεκμήρια και έργα τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, προσέφεραν συνολικά εικόνες του διαχρονικού ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους.
Τέχνεργα και καλλιτεχνήματα, εργαλεία και αγγεία, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και εικονογραφημένες εκδόσεις, συνέθεσαν το διαχρονικό ταξίδι στο Αρχιπέλαγος.
Κυκλαδίτες, Μινωίτες και Μυκηναίοι δημιουργοί του προϊστορικού Αιγαίου, συνάντησαν εικονικά Ευρωπαίους χαρτογράφους και νεοέλληνες ζωγράφους, στα χνάρια του Οδυσσέα, δημιουργώντας εκλεκτικές συγγένειες, νοηματικές και αισθητικές.

Έργο ζωγραφικής
Θαυμάζοντας τα Μυκηναϊκά αγγεία

Μία εντυπωσιακή έκθεση της Διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, 
που είχα πραγματικά την ευκαιρία να απολαύσω. 

Φωτογραφίες: Βουλή των Ελλήνων - Σπύρος Τσακίρης 
                        Διονύσης Στεργίου