3/7/16

Η Νατάσα Καραμανλή στο Νομισματικό Μουσείο στην έκθεση "OLYMPIC FLAME 2016"

με την κα Νατάσα Καραμανλή δίπλα στο γλυπτό ΝΙΚΗ του Ανδρέα Παπαχρίστου

Η κυρία Νατάσα Καραμανλή επισκέφτηκε πρόσφατα το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη Ανδρέα Παπαχρίστου, έργα του οποίου παρουσιάζονται στην έκθεση "OLYMPIC FLAME 2016" που επιμελούμαι και είχα την ευχαρίστηση να την ξεναγήσω στα έργα και στους υπέροχους χώρους του Μουσείου ... 

Η συγκεκριμένη εικαστική έκθεση είναι επίκαιρη λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο της Βραζιλίας και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς επίσης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η εικαστική αυτή έκθεση είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, σε ολόκληρη την οικουμένη, ενώ ταυτόχρονα με τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών παρουσιάζονται τρία γλυπτά του Ανδρέα Παπαχρίστου, που αποτελούν έργα της συλλογής "Ισιδώρας Πασσαλίδου" όπου η κυρία Καραμανλή, είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει και παράλληλα να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου με τα έργα του γλύπτη.

Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Γουναρόπουλου τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου, ενώ τον περασμένο Απρίλιο κατά την περίοδο της Αφής της Φλόγας για τους αγώνες του Ρίο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κτίριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία εκλεκτών ατόμων από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.


Βιβλίο: "ANDREAS PAPACHRISTOS sculptoures 1962-2003"


Η έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών διαρκεί έως τις 20 Ιουλίου 2016 και εντάσσεται στις εξωστρεφείς πολιτιστικές δράσεις του Μουσείου και πιο συγκεκριμένα στους εικαστικούς διαλόγους ανάμεσα σε αρχαία τεχνουργήματα και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Αποτελεί έναν ιδεατό σταθμό του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας, από την Αρχαία Ολυμπία στο Ρίο της Βραζιλίας και είχε ενταχθεί τον περασμένο Μάιο στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων). 


Στιγμιότυπα από την ξενάγηση

η κυρία Νατάσα Καραμανλή δίπλα στο έργο μου "Στεφάνι Ολυμπιονίκη" 



το γλυπτό Νίκη του Ανδρέα Παπαχρίστου

με την κυρία Νατάσα Καραμανλή

ένα από τα έργα μου που εκθέτονται στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών