17/5/16

H έκθεση "ΟLYMPIC FLAME 2016" που επιμελούμαι εντάχθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM (INTERNATIONAL COUNCIL OF MUSEUMS)


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (INTERNATIONAL COUNCIL OF MUSEUMS - ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Για το έτος 2016, το ICOM επέλεξε για τον εορτασμό το θέμα: «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».



Τα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου είτε έξω από αυτό. Παρέχοντας τεχνογνωσία, τα μουσεία οφείλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.

 
Παράλληλα, oι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα μουσεία και τα ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, οργανώνουν ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.... 


Ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα μουσεία των Αθηνών φιλοξενεί την έκθεση "OLYMPIC FLAME 2016" που εμπνεύστηκα και επιμελούμαι για δεύτερη φορά κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαινιάζοντας την, την ημέρα Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για της UNESCO του Υπουργείου Εξωτερικών...


Νομισματικό Μουσείο Αθηνών - Ιλίου Μέλαθρον