20/8/14

ΜΥΚΟΝΟS 2014 : Συμμετοχή στο Εικαστικό Πρόγραμμα του artAZ & του Marina View


Συμμετέχω στο Εικαστικό Πρόγραμμα του artAZ που πραγματοποιείται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Marina View στην Μύκονο, με πέντε έργα μου από την ενότητα Είδωλα. 

Μία σειρά από εκθέσεις, έργα σε κοινόχρηστους και εξωτερικούς χώρους, live painting, εικαστικές δράσεις, συμπόσιο τέχνης, residencies και ομιλίες με τη συμμετοχή Ελλήνων & ξένων εκπροσώπων της τέχνης, συνθέτουν το κυλιόμενο εικαστικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται φέτος το καλοκαίρι στην Μύκονο, μέσα από τη συνεργασία της εικαστικής πλατφόρμας του artAZ και του παραδοσιακού συγκροτήματος Marina View ! To πρόγραμμα ξεδιπλώνεται στις εγκαταστάσεις του Marina View, χρησιμοποιώντας όλους τους χώρους (ιδιωτικούς, κοινόχρηστους και εξωτερικούς) του συγκροτήματος σαν πεδίο εικαστικής έκφρασης και ανταλλαγής.

14 δωμάτια - 14 καλλιτέχνες 

Τα 14 δωμάτια του Marina View χρησιμοποιούνται από τους 14 καλλιτέχνες σαν μικροσκοπικές, προσωπικές γκαλερί. Οι παρεμβάσεις είναι διακριτικές – οι καλλιτέχνες δε φωνάζουν για την προσοχή του θεατή, επιχειρούν περισσότερο μια ενσωμάτωση της τέχνης στην καθημερινότητα, δίνοντας το στίγμα τους μέσα από λιτές αισθητικές δηλώσεις.



Μichael Romanos - Room 14b / Mιχαήλ Ρωμανός - Δωμάτιο 14β


Οι συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων και ανερχόμενων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης. Οι συμμετέχοντες εκφράζουν σχολές και ιδιώματα που διαφέρουν μεταξύ τους, καθώς βασικό ζητούμενο του προγράμματος είναι η συνύπαρξη μέσα από την διαφοροποίηση και η ανάδειξη της ικανότητας της τέχνης να συνομιλεί σε όλες τις γλώσσες. Στην πρώτη φάση του προγράμματος συμμετέχουν οι: Αργύρης ΣΕΡ, Βασίλης Θέος, Βασίλης Καρακατσάνης, Βασίλης Σκάνδαλος, Ελεάννα Μαρτίνου, Esek_one, Ισμήνη Μπονάτσου, Κωνσταντίνος Βραζιώτης, Κώστας Λάβδας, Mariana Cute, Μιχαήλ Ρωμανός, Πετρούλα Κρίγκου, Pure Evil, Ροδάνθη Σεντούκα, Sarah Ettlinger, Σιμόνη Φοντάνα, Σοφία Γαϊτάνη, Σοφία Φωτιάδου, Flying Fortress.


Μichael Romanos - Room 14b / Mιχαήλ Ρωμανός - Δωμάτιο 14β

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Hellenic Seaways.
Τοποθεσία: Marina View, Παλιό Λιμάνι, Μύκονος (2289024129)
Διάρκεια: 25 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2014
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου
Διοργάνωση: artAZ Σχετικά με το artAZ
Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της Ελληνικής και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, στοχεύοντας στην επί της ουσίας προώθηση της Ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό. Το 2013 το artAZ παρέλαβε το πρώτο βραβείο στα Αγγλικά Βραβεία «Urban Art Awards 2012», στην κατηγορία «Ευρωπαϊκή Γκαλερί».



Μichael Romanos - Room 14b / Mιχαήλ Ρωμανός - Δωμάτιο 14β


φωτογραφίες: artAZ