20/8/14

Εικαστική έκθεση στην Μύκονο εμπνευσμένη από την εκκλησιά της Παραπορτιανής !Σε 4 κεντρικά σημεία της Μυκόνου τα έργα του Μιχαήλ Ρωμανού !
  
Μία πρωτότυπη εικαστική έκθεση λαμβάνει χώρα έως τα τέλη του Αυγούστου, παρουσιάζοντας σε κεντρικά σημεία της χώρας της Μυκόνου με την υποστήριξη και τη συνεργασία της ΚΔΕΠΠΑΜ και της Ιταλικής εταιρείας REALIZE, την ενότητα έργων μου, η οποία εμπνέεται από τη μοναδική ομορφιά της εκκλησιάς της Παναγιάς της Παραπορτιανής !

Το πρωτότυπο αυτό εικαστικό project χαράσσει μία διαδρομή τέχνης μέσα στη χώρα της Μυκόνου και προσκαλεί φιλότεχνους και μη, να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα έργα τέχνης μου, που έχουν τοποθετηθεί και φιλοξενούνται, σε κομβικά σημεία, από την περιοχή του Κάστρου όπου βρίσκεται η εκκλησιά της Παναγιάς, το παλαιό λιμάνι έως και την περιοχή της Φάμπρικας !

Τα έργα επιμελώς τακτοποιημένα στους χώρους φιλοξενίας τους, αποτελούν στο σύνολο τους μία ιδιαίτερη εικαστική έκθεση. Έτσι δημιουργείται ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του κοινού και της τέχνης καθώς υπάρχει μία αέναη συμφωνία με τα εκθέματα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Μυκόνου, την υπέροχη εκκλησιά.

Μικρές ενότητες έργων φιλοξενούνται στο Ξενοδοχειακό συγκρότημα LETO, στο Δημοτικό Κήπο Μελετόπουλου, στο φουαγέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ) καθώς και στην Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά, όπου το κοινό μπορεί να επισκεφτεί στις ώρες λειτουργίας των εκάστοτε χώρων.

Η εκκλησιά της Παναγιάς της Παραπορτιανής που αποτελεί ουσιαστικά σύμπλεγμα πέντε μικρότερων εκκλησιών που ενώνονται σε ένα μεγάλο ιδιαίτερο οικοδόμημα, είναι ένα θαυμάσιο έργο τέχνης της λαϊκής Μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, γεγονός που με έχει εμπνεύσει και έχει γίνει η "Μούσα" μου, στην τελευταία εικαστική δουλειά μου !

ΚΔΕΠΠΑΜ - Φουαγέ Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου
Δημοτικός Κήπος Μελετόπουλου
LΕTO HOTEL
Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά - Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού & Παράδοσης