24/9/12

Μιχαήλ Ρωμανός - Η τέχνη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο !!!

Αδέσμευτος Τύπος 
22/9/2012
....


Στο blog του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου


Όταν η τέχνη διαμαρτύρεται

Πρώτη καταχώρηση: 21/09/2012
04:53Κοινωνία
Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, φιλοξενείται το  έργο ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού.
Η έκθεση φιλοξενεί για πρώτη φορά με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, στον ιστορικό χώρο αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.
Μάλιστα  το έργο του Μιχαήλ Ρωμανού έχει τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών και κυρίως τουριστών.
Στο έργο του Ρωμανού, που έχει τίτλο "Ολυμπιακός Στόχος" δεσπόζει η ανακεκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, στην πόλη που πραγματοποιήθηκαν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες .

Αναλύοντας το έργο
Στο έργο η μορφή του θεοποιημένου ποταμού, φαίνεται να αποκτά κίνηση, καθώς γυρίζει ελαφρά τον κορμό προς το θεατή, ενώ διαφαίνεται η τάση απόκτησης των άκρων, που τόσο βίαια είχαν αφαιρεθεί από το γλυπτό κατά την αρπαγή του.
Οι στόχοι στα Ελληνικά χρώματα, που εικονίζονται διαγώνια στη σύνθεση, δείχνουν να μεγαλώνουν και να γίνονται ένα με το σύμπαν και τους πλανήτες...

Βραβευμένος καλλιτέχνης
Ο καλλιτέχνης είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει στη μοναδική αυτή έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών" που αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών και πραγματοποιείται στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο.