29/9/16

Με φόντο τον Παρθενώνα - παρουσίαση στους δημοσιογράφους τριών καλλιτεχνών

Με τους καλλιτέχνες Άννα Τσιβδάρη, Χρήστο Ταβιτίδη και Βασιλική Σαργολόγου

Δεξίωση στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης με σκοπό την παρουσίαση τριών ταλαντούχων καλλιτεχνών, που εμπνέονται από την Ελληνική Αρχαιότητα και συγκεκριμένα από την εκπληκτική ομορφιά του Παρθενώνα!
Με φόντο την ανεπανάληπτη εικόνα του μοναδικού μνημείου μας και της φωταγωγημένης Ακρόπολης, παρουσίασα την Βασιλική Σαργολόγου, την Άννα Τσιβδάρη και τον Χρήστο Ταβιτίδη, που εμπνέονται από το μεγαλείο του Οικουμενικού μας μνημείου και οι οποίοι θα παρουσιάσουν το χειμώνα στην Αθήνα τη δουλειά τους.

Με την Ελένη Αντωνιάδου και τον Γιάννη Τουρούση

Στην παρουσίαση των τριών καλλιτεχνών και στη δεξίωση που ακολούθησε στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης παρέστησαν δημοσιογράφοι, συντάκτες ημερήσιου και περιοδικού τύπου, blogers καθώς και φίλοι των καλλιτεχνών, που αγαπούν και υποστηρίζουν την τέχνη, μεταξύ αυτών γκαλερίστες και συλλέκτες.

Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες, να απολαύσουν την πανοραμική θέα της Ακρόπολης από τον εξώστη του Μουσείου, να φωτογραφηθούν με φόντο τον Παρθενώνα και να γευθούν τις ιδιαίτερες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που προτείνουν οι σεφ του εστιατορίου.

Με την δημοσιογράφο Μαρία Χατζηνικολάου


Λίγα λόγια για το έργο των καλλιτεχνών

Η καλλιτέχνις Βασιλική Σαργολόγου, απεικονίζει στα έργα της την πολυποικιλότητα των γραμμικών συνθέσεων. Η καλλιτέχνις Άννα Τσιβδάρη εκφράζεται με ακαδημαϊκές τεχνικές, χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα χρωμάτων εμπνεόμενη από την Ελληνική Αρχαιότητα και το Ελληνικό φως. Ο ψηφιδογράφος καλλιτέχνης Χρήστος Ταβιτίδης δημιουργεί αριστουργήματα με φυσικές ψηφίδες από σπαράγματα Βυζαντινών κεραμικών αγγείων που διατηρούν ανέπαφο το αρχικό χρωματισμό και τον διάκοσμο τους, εμπνεόμενος από την Ελληνική Αρχαιότητα και τα μεγάλα έργα των καλλιτεχνών.

φωτογραφίες: Παναγιώτης Λυμπερόπουλος