28/5/13

Εικαστική έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών σε επιμέλεια μου - Χειμώνας 2008


ΕΚΘΕΣΗ 
"ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ" 
Δεκέμβριος 2008
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
επιμέλεια: Μιχαήλ Ρωμανός υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών 


με φίλους και συνεργάτες τη βραδιά εγκαινίων

με τον καθηγητή ιστορίας της Τέχνης Γιάννη Κολοκοτρώνη και συμμετέχοντα καλλιτέχνιδα

άποψη της έκθεσης στο Υπουργείο Εξωτερικών 


η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη
Η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, υποστήριξε με την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, την έκθεση του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, (ATHENS FINE ARTS FESTIVAL) παραχωρώντας την αίθουσα εκθέσεων του υπουργείου για να πραγματοποιηθεί η έκθεση.

Στο χαιρετισμό της η υπουργός, μέσα από ένα κείμενο που συνόδευε τους καταλόγους της έκθεσης, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των νέων καλλιτεχνών καθώς και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Στο κείμενο της, η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε μεταξύ άλλων:

"... Η πράξη, μας έχει αποδείξει, πως η τέχνη και ο πολιτισμός είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές μιας χώρας εκτός των συνόρων της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως εκτός από την οικονομική διπλωματία έμφαση πλέον δίνεται και στην λεγόμενη πολιτιστική διπλωματία. Ένα δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό κίνητρο, για να αγκαλιάσουμε αυτήν την πρωτοβουλία αποτέλεσε το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι νέοι... Δεν είναι άλλωστε αμέτρητες οι ευκαιρίες που έχουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, είτε επιχειρηματίες, είτε καλλιτέχνες, να ανοίξουν παράθυρα στον έξω κόσμο, προσβλέποντας σε συνεργασίες και αναγνώριση εκτός συνόρων. Αν και στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχουμε προσπαθήσει πολύ για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, πιστεύουμε πως και η τέχνη και ο πολιτισμός θα πρέπει να έχουν μια ανάλογη ενθάρρυνση.
Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας το προσπαθούμε και το επιδιώκουμε, αναδεικνύοντας με κάθε δυνατή ευκαιρία όψεις και τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Είμαι βέβαιη πως οι επισκέπτες της έκθεσης αυτής, η οποία γίνεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Athens Fine Arts Festival 2008, θα απολαύσουν μια μοναδική εικαστική περιήγηση των "ελληνικών χρωμάτων στο εξωτερικό", αγκαλιάζοντας κι αυτοί με τη σειρά τους την προσπάθεια των καλλιτεχνών και την πρωτοβουλία των διοργανωτών..."

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

άποψη τη βραδιά των εγκαινίων

με τους ηθοποιούς Βίβιαν Βαλσάμη και Σπύρο Μπιμπίλα

με την τεχνοκριτικό Ανίτα Πατσουράκη

Απόψεις της έκθεσης στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών
το έργο μου
Προσθήκη λεζάντας

...